Episod akhir akulah Balqis dan satay . Entri terbaru dari aku before tahun baru. Siannya... Lansung tak berkesempatan tengok episod ak...

Episod Akhir Akulah Balqis Dan Satay

/
0 Comments


Episod akhir akulah Balqis dan satay. Entri terbaru dari aku before tahun baru. Siannya... Lansung tak berkesempatan tengok episod akhir akulah Balqis... Semuanya gara-gara satay mentah yang dah siap diperap... Abang sulung bawak dari Sebuyau. Semua request nak satay untuk makan malam.


Actually, kak ipar jual satay di Sebuyau selain jual benda lain... Bak kata pak menteri... Kena buat duatiga kerja dalam satu masa... Kalau nak tampung kos hidup la ni... Huhu... Yolah... tu.


Memandangkan abang balik nak ambik kereta dia masuk bengkel... So, adalah kakak ipar kirimkan satay... Kalau beli... confirm puluhan ringgit jugak kaedahnya. Syukur rezeki harini... Start jam 6 petang sampailah 8 lebih... Adik tolong bakar... Haha. Bakarlah sangat... Padahal guna pemanggang ajaib je pun. Aku pulak... Masak lauk lain termasuklah sediakan sos pencicah satay.


Resepi Sos Pencicah Nasi Ayam
Ramai yang request sos pencicah nasi ayam... untuk cicah satay. Apalagi... Ambik halia, bawang putih dan cili... Terus tumbuh... Bubuh limau kasturi... Perasa pulak dengan garam dan ajinomoto... Siap satay... Akulah orang pertama merasa... Fuh! Puas hati... Air tangan sendiri. Tapi, lagi best kalau kesemua bahan tersebut dikisar menggunakan blander... Lagi halus.

Walaupun tak dapat tengok Akulah Balqis... Yang penting dinner malam ni... Memang berbaloi. Alhamdulillah... Tak silap esok dah start episod 1 Cinta Si wedding planner... Ada jugak tengok promo di tv3. Sahlah tu... Drama terbaru yang akan gantikan Akulah Balqis bermula 30 Disember 2015. Tak silap heroin dia Mira Filzah... Dan Hero dia pulak Adi Putra.



ARTIKEL LAIN DI SINI

No comments: