Assalamu'alaikum ♥ Solid food pertama Nur Ain Haziqah , entri pertama tentang menu makanan Ain yang harus dicatat. Tanggal 20 Jun...

Solid Food Pertama Nur Ain Haziqah

/
0 Comments


Assalamu'alaikum
Solid food pertama Nur Ain Haziqah, entri pertama tentang menu makanan Ain yang harus dicatat. Tanggal 20 Jun 2015... Ain dah pun start makan memandangkan usia dia dah pun 6 bulan 1 hari. Untuk permulaan... Start breakfast, aku try bagi Nur Ain makan 2 sudu pisang yang telah dilenyekkan dan dimasukkan ke dalam  fresh food feeder. Alhamdulillah... Habis Ain makan. Kemain... Siap nak pegang sendiri. Hehe...


Untuk permulaan, aku try bagi breakfast je dulu... Kita tengok dengan percubaan selama 4 hari. If takde masalah... Mean, Ain boleh makan pisang.

Alhamdulillah... Untuk first day semalam, Ain tiada sebarang alahan terhadap pisang. Kita tengok second day pulak bagaimana. Pada aku... Nak tengok baby alah ke tidak dengan sesuatu makanan tu... Kena bagi makan sesuatu makanan tu dalam beberapa hari... Barulah boleh tahu, alah ke tidak.

Tu tip aku bagaimana hendak memberi bayi berusia 6 bulan makanan berdasarkan pengalaman menjaga si kakak Alia dulu. 



ARTIKEL LAIN DI SINI

No comments: