Assalamu'alaikum, hai ♥ Nak ajar anak untuk menguasai sesuatu bukan mudah. Tapi zaman sekarang tak seperti zaman dahulu. Ada sahaj...

Cara Mudah Ajar Anak Iqra'

/
2 Comments


Assalamu'alaikum, hai
Nak ajar anak untuk menguasai sesuatu bukan mudah. Tapi zaman sekarang tak seperti zaman dahulu. Ada sahaja gajet canggih tercipta untuk membantu memudahkan proses pembelajaran.

Contohnya aplikasi my first iqra'. Hanya perlu install dari play store je. Dah boleh guna untuk ajar anak mengenali huruf jawi dengan mudah. Setiap huruf mempunyai bunyi sebutan. So, amat mudah untuk dipraktikkan. Tak nak gajet buku pun ada.



Semalam hubby belikan buku iqra' untuk Alia sebagai hadiah harijadi yang ke-3 tahun katanya. Kononnya... Start umur 3 tahun... Hubby nak ajar Alia mengaji. InsyaAllah...


Bukunya berwarna-warni. Sangat menarik perhatian. Harga pun murah. RM29.90 sahaja. Alia dapat pun teruja. Haha... 




ARTIKEL LAIN DI SINI

2 comments:

  1. Alhmdulilh..smoga alia jd anak solehah,amin..:-)

    ReplyDelete
  2. Mmg skang ni dengan gadget byk pembelajaran and kita bley install.comelnya buku iqra Alia.mesti dia rajin mengaji nti.ayah sendiri yg ajar lebih berkat

    ReplyDelete