Back to Top

11 December 2014

Link Video Gadis Mabuk Setelah Pesta Adalah Virus!



Assalamu'alaikum, hai
Duatigaempat hari yang lepas, ada jugak aku tengok kawan share link video 'Gadis mabuk setelah pesta' di facebook. Tapi seperti biasa... Aku memang tak klik... 



Nak dijadikan cerita... Tengah baca online news, aku bukak page Berita Harian online. Top-top ada berita terkini di mana pihak SKMM menasihati orang ramai supaya jangan klik pada link tersebut kerana ia adalah virus


Sumber maklumat : Berita Harian

Dikhuatiri, jika terklik pada link tersebut pengguna akan diminta memasang satu perisian berbentuk 'plugin' yang sebenarnya adalah sejenis malware. Kalau dah terklik tu... Dan dah terkena virus, solution'nya pihak SKMM menasihati agar pemilik akaun tersebut tukar kata laluan secepat yang mungkin.

Sama-samalah kita beringat...


No comments:

Post a Comment