Assalamu'alaikum, hai... Lepas makan... Merengek pulak nak tidur. Bila aku nak buaikan dia... Tak nak pulak... Rupanya nenek juga...

Nak Nenek Jugak Buaikan Dia...

/
1 Comments


Assalamu'alaikum, hai...
Lepas makan... Merengek pulak nak tidur. Bila aku nak buaikan dia... Tak nak pulak... Rupanya nenek jugak yang dia cari. Selalu tidak... Haha. Tetiba pulak yer. Takpelah... Layankan jelah karenah dia. Lagipun... Nenek dia tak suka kalau cucu-cucu dia nangis.



Tidur pun... Ikut mahu dia, kat mana. Buai pun boleh, bilik pun... Boleh. Pendek kata mana-mana tempat pun boleh... Yang penting dia boleh lelapkan mata. Memandangkan harini kami buat general cleaning. So, bubuh jelah Alia dalam buai... Sebab, kebiasaannya kalau dalam buai... Sampai 3 jam dia boleh tidur. Maknanya... Bolehlah aku selesaikan saki baki kerja aku aman tanpa 'pertolongan' Alia. Faham-faham jelah... Kalau budak besar Alia. Kekadang tak makan saman




ARTIKEL LAIN DI SINI

1 comment:

  1. Bdak kn.. Klau menolong buat kje, mmng x mnjadi kje kita..
    Ikut mood la tu nk ngn nnek pula tu..

    ReplyDelete