Back to Top

02 July 2014

Selalu Ke Pergi Bazaar Ramadhan?




Assalamu’alaikum, hai…
Hari ni dah masuk hari ke-4 puasa. Tapi… Aku still belum menjejakkan kaki ke Bazaar ramadhan. Haha… Kuat sungguh iman kau yer Fiza. Aku bukannya kedekut nak membeli… Tapi, apa yang membuatkan aku malas nak ke bazaar ramadhan. Ramai sangat orang… Berpusu-pusu. Dahla… Aku jenis yang tak tahan… Mudah sangat nak pening. Nak tak nak… Aku lebih rela masak sendiri daripada membeli.

Extracted From google image
Alhamdulillah… Lagipun, sekarang aku kat umah mak kat kampung. Tempat kerja pun dekat… Tambahan, hubby dah dapat pindah tak jauh dari tempat kerja aku. So, balik kerja… Sampai umah, lauk semua mak dah masak. Cuma, aku kena hidang dan kemas lepas makan. Tu jugak… Salah satu faktor aku malas nak membeli. Lagipun, lagi bagus masak sendiri kan… terjamin kebersihannya. Hehe… Yolah tu… Bersihlah sangat. Ye tak?

Hakikatnya… Pada aku, kena jugak berjimat. Beli banyak-banyak makanan… Lepas tu tak habis. Buang… Kan membazir namanya tu. Betul tak?

Sekian… Isu puasa dari aku. Hehe… Mentang-mentanglah bulan puasa kan. Semua cerita pun pasal puasa. Biasalah tu… Dah adat.


6 comments:

  1. pergi masa hari ke-2 berpuasa jer kot? sebab time constraints masa tu ada appointment dengan PAED for Ash... hew hew hew...lepas tu tak pergi dah...

    ReplyDelete
  2. SA pun sama...dh 4 hari posa x jejak lg bazar ramadhan...prefer masak sendiri

    ReplyDelete
  3. tahun ni masih x jejak lg bazar.hehehe

    ReplyDelete
  4. sy beli pun kuih je.. sebab nak buat, peralatan masih tak ckup kt umh ni.. klau ke bazar pun, suami yng pergi.. sy xlarat. hehe

    ReplyDelete
  5. noe pun x jejak lagi ke PARAM...noe n hubby mmg elakkan g PARAM ni...sbbnya kalau g mesti mcm2 nk beli...biasanya beli kuih je...so klu nk beli...g kedai2 tepi2 jalan tu je..

    ReplyDelete