Assalamu'alaikum, hai... Semalam hubby balik ke sekolah semula. Aku dan Alia pulak tinggal kat kampung buat sementara untuk tungg...

Sunyi Tanpa Si Dia!

/
8 Comments


Assalamu'alaikum, hai...
Semalam hubby balik ke sekolah semula. Aku dan Alia pulak tinggal kat kampung buat sementara untuk tunggu keputusan temuduga haritu. Sebab penemuduga tu kata... Dalam masa dua minggu, keputusan temuduga boleh diketahui. Kalau dapat... Bulan depan terus masuk kerja. Kalau tak... Insya Allah ikut hubby balik. Aku tetap bersabar tunggu rezeki bekerja aku. Aku percaya... Mungkin ada hikmahnya sampai sekarang aku belum bekerja. Sekurang-kurangnya, dalam masa dua tahun... Alia sepenuhnya aku jaga dan didik right.

Tapi tu la... Bila berjauhan dengan suami macam ni... Terasa sunyi pulak. Jiwa macam kosong even pagi, petang dan malam dia call... Still sunyi. Haha... Padahal baru semalam balik tu. Apalah kan... Macam angau bercinta pulak dah.

Betul... Dah kawin perasaan rindu tu terasa makin menebal bila berjauhan. Tak macam zaman bercinta dulu... Tu pada akulah... Orang lain... Aku tak tau lakan... Apa perasaan korang bila berjauhan dengan suami?




ARTIKEL LAIN DI SINI

8 comments:

  1. walopon dah lama kawin pun kaksura rasa tak boleh..dulu2 masa muda2 selalu jugak kena tinggal..memang sedih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sura Mohd : Tu la kan kak. Even time ada depan mata ada masa tak sependapat. Tapi bila berjauhan... Tuhan saja tahu betapa rindu dan sedihnya hati.

      Delete
  2. tak bleh tidoooo...huaaaaa takde dia tak lena tido!

    ReplyDelete
  3. muni pun tak bley jauh ngan en suami..tak pernah kot berjauhan tanpa sebab.huhu

    ReplyDelete
  4. Siapa yg tak angau bila berjauhan. Kat office pon teringat2 ini kan tak jumpa berhari2.

    ReplyDelete
  5. InshaAllah kak Fiza... pasti ada rezeki

    ReplyDelete
  6. kak, macam saya always berjauhan.. tak boleh kata apa sebab xdapat umah lagi..
    tapi saya diam je.. masih boleh bertahan.. mngkin sebab dah niat kn..kalau blh xnak sedih2..

    ReplyDelete
  7. mmg rasa lain...sbb dah biasa tidur satu katil...tiba2 tak ada...mmg rasa x bess rrr...

    ReplyDelete