Assalamu'alaikum, hai... Sekarang aku perasan note I aku mudah nak panas. Tak tahu kenapa. Jadinya aku try la google. Rata-rata y...

Kenapa Note I GT-N7000 Aku Panas?

/
6 Comments


Assalamu'alaikum, hai...
Sekarang aku perasan note I aku mudah nak panas. Tak tahu kenapa. Jadinya aku try la google. Rata-rata yang ada android kata... Banyak faktor yang menyebabkan handphone boleh jadi panas. Bukan note je... Handphone lain pun sama.


Aku tanyalah kat adik aku. Dia pun ada note. Katanya... Takde pun note dia panas. Dia kata aku bukak banyak sangat aplikasi... Tu yang panas tu. Dia jugak cadangkan kat aku suruh download aplikasi DU battery Savers & Widgets untuk save battery.

Dah download aku try guna handphone lama sikit. Aplikasi yang aku bukak banyak-banyak tu pun... Aku close. Ternyata kepanasan handphone aku berkurang. Aku part handphone ni lambat sikit nak ambik tahu. Bukan tak nak... Kekangan masa tu yang membuatkan aku jadi malas nak ambik tahu.

Dulu time study... Pantang tengok widgets terbaru untuk laptop... Confirm! Aku akan download punya. Begitu jugak aplikasi baru. Mesti nak jugak mencuba. Bila dah kawin ni... Jarangla nak ambik tahu sangat pasal gadget. Masa lebih banyak dihabiskan untuk melayan karenah Alia dan ayahnya. Blog pun kekadang terabai jugak dibuatnya.




ARTIKEL LAIN DI SINI

6 comments:

  1. HP pon blh panas erk. Saya pakai TAB jer.

    ReplyDelete
  2. Samalah kita Fiza, dah jarang nak ambil tahu ttg gadget2 ni.. guna apa yg perlu je... bagus juga klu dpt jimatkan penggunaan battery...

    ReplyDelete
  3. ye kot..byk apps bukak...cuba tekan dkt button menu tu lama2..nnt akn keluar task manager..delete task daripada situ..kalau tak dia akan running terus..

    ReplyDelete
  4. pernah ada kawan yang mengalami masalah yang sama fiza...

    ReplyDelete
  5. hp panas sebab banyak running items tu =)

    ReplyDelete