Back to Top

16 December 2013

CempedakNangka?



Assalamu'alaikum, hai...
Bila weekend menjelma... Confirm ramai yang tak update blog... Termasuklah aku. Biasalah... Hujung minggu mesti nak spend time dengan family kan... Nak-nak bila bercuti di rumah mak mertua. Kenalah... Minimumkan masa mengadap gajet. Karang... Mahunya macam-macam andaian orang buat. Sapa tahu....

Semalam kami ke rumah moyang Alia belah hubby. Kalau belah aku mana ada lagi dah... Moga roh mereka dicucuri rahmat. Nak dijadikan cerita... Kat rumah moyang... Alia lansung jadi pendiam. Tak bergerak dari pangkuan aku. Kalau kat umah... Jangan harapla. Memang tak duduk diam. Macam-macam dia buat. 

Sumber gambar daripada google images

Lepas tu... Kitorang dihidang makan buah cenpedaknangka. First time makan buah cempedaknangka tau. Buah cempedak dikawinkan dengan buah nangka. Manis sangat buahnya. Isi seperti cempedak. Saiz pulak sebesar nangka. Tak larat makan. Seulas je mampu aku makan. Manis sangat. Aku... Kalau manis sangat... Memang tolak tepi. Hehe...


11 comments:

  1. Replies
    1. Fiza Rahman : Tu la... Samalah kita. Buah cempedak nangka ni... Saiz besar mcm nangka tapi isi spt cempedak.

      Delete
  2. kalo zura mau berulas2 selagi x habes. kalo gorengkan mesti lagiiiiiii sedap kan!
    terbau2 cempedak goreng.. ahaks~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nafira Usof : betul tu. Kalau buat cekodok cempedak minum dengan teh panas. Tip top... Fuh...

      Delete
  3. oh tak pernah pulak makan buah yang dikahwinkan ni..

    ReplyDelete
  4. Bestnya kak.... ida baru pertama kali dengar dan lihat... mesti sedapkan...

    ReplyDelete
  5. Aliya jd budak baik kat rumah moyang ye..hehe..
    1st time dgr cempedak nangka ni..sllu dok makan yg biasa je..:)

    ReplyDelete
  6. alangkah bestnya kalau SA dapat makan cempedak...kan?SA x leh makan sebab semput...

    ReplyDelete
  7. mesti sedap..kaksura x pernah la makan ..ni pun 1st time dengar..kaksura suka kalau buah yg manis2 ni..:)

    ReplyDelete
  8. kalau digoreng mesti sedapkan kak.. alahai..terliurrr...

    ReplyDelete
  9. x pernah makan lagi cempedaknangka...tp noe mmg peminat cempedak..klu goreng..sedapnyaaa...

    ReplyDelete