Assalamu'alaikum, hai... Rasanya dua hari dah tak update blog . Rasa rindu pulak nak menaip. Lagipun... Baru ada masa lapang siki...

Kenapa Tak Update Blog?

/
4 Comments


Assalamu'alaikum, hai...
Rasanya dua hari dah tak update blog. Rasa rindu pulak nak menaip. Lagipun... Baru ada masa lapang sikit. Tu yang baru muncul... Plus sibuk sikit layan order kerepek popia crispy daripada cikgu. Nak tak nak... Kena lupakan blog seketika. Sikit je pun... Order. Sibuk je yang lebih. Hikhik... 

Lagi satu... Idea lansung takde. Lagi parah nak update. Ni pun saja nak tayang first time buat onde-onde sendiri. Menjadi!!!...


Before mengarang ayat untuk update blog petang semalam. Aku sempat buat onde-onde buat minum petang. Hubby ha... Minum petang mesti ada. Sebab malam tak makan. Makan buah je. Tu yang kekadang kena ada juadah minum petang. Lagipun... Dah terbiasa. Family belah aku. Terutama mak ayah aku. Petang-petang duduk laman rumah. Kumpul ramai-ramai... Sambil minum petang. Layan teh dan kuih. Tu jadi kebiasaan tu. 

Tetiba rasa happy dalam hati... Dapat buat onde-onde hasil air tangan sendiri. Siap dapat pujian lagi dari hubby. Hahaha...

Sekian... Celoteh aku. Insya ALLAH... Perlahan-lahan aku akan blogwalking. Rindu nak baca entri blogger di bloglist aku. ^_^..




ARTIKEL LAIN DI SINI

4 comments:

  1. mama pun bz je kebelakangan ni, nak bw pun curik-curik masa

    ReplyDelete
  2. Terliur plak tgk ondeh2 tuh.
    Lagi puas mkn kalo buat sendirik kan.

    ReplyDelete
  3. elok menjadinya onde2 tu, gemuksss2 lagi :)

    ReplyDelete
  4. Ida panggil kuih melaka. Paling senang buat masa bulan puasa hehe

    ReplyDelete