13 September 2013

Kuih Lapis Mudah



Assalamu'alaikum dan salam sejahtera,
Bila rajin nak buat kuih tetiba muncul. Terpikir pulak nak buat kuih lapis. Biasa... Antara kuih paling mudah aku suka buat. Bahan pun sikit. Nak sediakan bancuhan pun sepantas 10 minit. Siap capture gambar fresh dari loyang lagi bila dah siap. Haha... Sabo jelah. Sedap punya resepi bak kata hubby. Suami wajib puji isteri ler kan ^_<. Habis 1 loyang kami 3 beranak hadap untuk minum malam sambil tengok tv semalam.


Oh! Ya... Resepi yang aku punya ni cukup untuk 4 orang. If tak banyak makan ler. Macam aku dengan hubby... 1 loyang ngam-ngam. Maklum ler jarang buat. Jadinya selera pun tak ketentuan hala.

If ada yang nak resepi. Right click je gambar resepi di bawah dan save image okeh!

resepi kuih lapis, kuih lapis simple, kuih lapis mudah, kuih lapis sikit bahan,

Satu lagi... Aku tukar guna warna 'gadong'. Color merah dah abis. Resepi pulak dah makeover cantik-cantik. Lantak ler... Color tak penting sangat. Boleh je ikut kecintaan hati memasing.

Maaflah yer... Sekadar menjamu mata. Hikhik...


3 comments:

  1. dulu anis ingt ni la resepi paling ssah sbb sedap n nmpk cantik gitu..xpnh pn try nk wat :p yeayy pasni nk bljar buat plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anis : akak dulu pun ingat susah Anis. Tapi dah try buat. Takde susah mana pun :)

      Delete
  2. suka makan kuih ni..takernah buat sekali try buat tak cukup santannya kot tak menjdi,keras je.haha..

    muni amik resepi ye..:)

    ReplyDelete