23 July 2013

Guna Smartphone Untuk Study



Assalamu'alaikum ♥,
Alhamdulillah... Rezeki Allah nak bagi. Akhirnya tercapai jugak nak ada smartphone sendiri. Hubby bagi. Hikhik...

27hb ni ada exam pegawai IT... Esok petang mulalah perjalanan balik kampung. Bagi mak jaga Alia. Hubby tak confident nak jaga dia... Takut meragam. Biasalah kan orang lelaki. Transit di hotel Bintulu semalam. Hari Khamis pulak... Perjalanan ke Spaoh, Betong. Perjalanan selama 8 jam siot. Sebelum ke Spaoh. Singgah ke Bandar Sibu dulu. 4 jam dari Bintulu... Nak kena survey tempat exam dulu. Jumaat relax. Jam 3 pagi hari Sabtu bertolak ke Sibu. Exam!!!....


Study pulak bagaimana?... Entah! Setakat mana pun. Aku tak tau. Tepu dah otak nak faham segala maklumat. Tapi... Senang sikitla. Ada smartphone... Google je. Ada buku... Snap part penting. Tak payah nak buka satu-satu mukasurat kan. Boleh baca bila-bila time free. Waima time 'berak' sekalipun. Kahkah... Gila. Rajin sangat ke aku nak buat macam tu. 

Sejak dapat tahu ada exam, aku gunakan masa selepas sahur je untuk study. Time lain tak menyempat. Doakan semoga aku berjaya dalam exam ni yer ^_<.



1 comment:

  1. good luck, semoga senang mudah nak menjawab soalan nanti

    ReplyDelete