Assalamu'alaikum... Alhamdulillah... Sekali lagi aku berpeluang untuk update cerita di ruang yang aku sendiri cipta. Kisah sema...

Sweet Corn Kukus Buatan Sendiri

/
0 Comments


Assalamu'alaikum...
Alhamdulillah... Sekali lagi aku berpeluang untuk update cerita di ruang yang aku sendiri cipta.

Kisah semalam... Bila keboringan melanda. Tetiba hubby request suruh buat sweet corn untuk minum petang. Alamatnya... Jadilah sweet corn ala tempat membeli belah buatan sendiri. Sebijik rasanya bak kata hubby. Haha... Pandailah! Saja nak ambik hati kan.

cara buat jagung kukus paling sedap, sweet corn mudah,

Nak buat sweet corn... Bagi aku senang je. Kukuskan jagung. Lepas tu... Bila jagung dah panas. Campurkan mentega dan garam secukup rasa. Lepas tu gaul sehinggala masak. Itu saja. Sangatlah simple nak buat sweet corn kan.

Maka... Siaplah hidangan mudah untuk minum petang. Untuk pengetahuan. Alia suka sangat makan jagung kukus. Senyum lebaq lagi kalau aku yang suapkan. Sabo jelah...

Begitulah kisah pendek tiga beranak yang jauh dari family dan bandar. Sian!




ARTIKEL LAIN DI SINI

No comments: