Assalamu'alaikum... Alhamdulillah... Bila tengok Alia tidur. Sejuk jer mata memandang. Alia tidur punyalah lena walaupun pampers...

Masalah Ketika Tidur

/
0 Comments


Assalamu'alaikum...
Alhamdulillah... Bila tengok Alia tidur. Sejuk jer mata memandang. Alia tidur punyalah lena walaupun pampersnya basah.

Tapi... Masalahnya, Walaupun tak nangis. Dia pasti tak selesa tidur. Dia akan himpit aku sampailah aku bangun. Bila dah sedar tu... Seperti biasa. Sebab tak nangis... Aku try check pampers. Confirm! Perkara pertama akan aku buat adalah tukar pampers. Dah tahu sangat dah perangai Alia. Kalau nangis... Susu adalah penyelesaiannya... Kalau tak pun panas! Biasalah budak. Tu adalah antara masalah atau tanda mengapa bayi atau kanak-kanak menangis.

Lepas tukar pampers. Alia kuranglah nak himpit aku. Tapi... Masalahnya aku. Kalau dah bangun tu. Susah nak tidur balik. Take time tau! Apa akan aku buat... Bukak handphone... Online tengah-tengah malam buta. Kalau tak pun main game. Sekarang aku dah ketagih main candy crush saga lah pulak. Kata tak suka game. Tapi main... Terpikat dan terjebak sebenarnya. Haha... Cakap tak serupa bikin. Tulah manusia. Kekadang boleh berubah. Akulah tu...


Game kat FB memang aku tak layan. Aku install candy crush saga di handphone. Walaupun perlu connect ke FB bila game over. Namun... Tak connect pun takpe... Bagaimana nak dapatkan more lives candy crush tanpa connect FB?... Aku ada caranya. Nanti aku akan kongsikan di lain entri okeh! InsyaAllah ^_^.

Bicara Hati : Game tak boleh start. Kalau dah start memang terjebak. Lagi satu... Baru main dah tunjuk lagak. Padahal adik yang bagi hint main candy crush tanpa connect FB. Bhaha!




ARTIKEL LAIN DI SINI

No comments: