Assalamu'alaikum... Alhamdulillah... Di atas peluang dan ruang yang diberikan untuk aku terus berkongsi cerita di alam maya. ...

Cara Betul Bancuh Susu

/
1 Comments


Assalamu'alaikum...
Alhamdulillah... Di atas peluang dan ruang yang diberikan untuk aku terus berkongsi cerita di alam maya.

Kali ini. Aku nak share tentang bagaimana nak bancuh susu dengan betul Alah! Senang je tu. Bancuh susu or whatever jenis minuman pun memang senang right. Tapi pernah tak alami susu berketul-ketul bila dibancuh.


Di sini aku nak ambik kesempatanlah nak kongsi info yang hubby dapat dari kawan dia, MA... Sebab hubby suka minum susu omega dan sebab selalu alami susu berketul-ketul hubby pun tanya. Tapi, boleh je search carik kat google sebenarnya. Namun, hubby kata lebih baik tanya kawan yang arif..Katanya... Untuk kekalkan khasiat susu dan agar susu tidak berketul-ketul. Kena bancuh air susu dengan air suam-suam kuku dan bukannya air panas.

Hehe... Aku dulu kalau bancuh susu hubby memang guna air panas. Tapi memang betul la ada ketul-ketul susu akan timbul. Tapi sekarang dah tau. No problemo.

Tulah. Kekadang benda simple pun kita tak tahu kan.




ARTIKEL LAIN DI SINI

1 comment:

  1. ye, betul...lagipun kalau kita bancuh susu guna air panas...khasiat kalsium akan hilang dan sia-sia je minum susu tiap tiap hari.

    ReplyDelete