Back to Top

08 March 2013

:: Tak suka dihias? ::



Assalamu'alaikum...


Itulah Alia... Takde peluang aku nak tatarias rambut dia. Lansung tak berpeluang. Why?

Baru je nak letak klip rambut or something like scaft (***Betul ke ejaan aku... Lantak lah). Siap! Tak sampai seminit, confirm dia ambik dan baling entah ke mana... Stress aku. Bhaha!... Baru sorang anak.

Ayahnya pulak sokong tengok telatah Alia. Katanya, eloklah tu...

~ Tak bazirkan duit untuk belikan klip rambut bagai.
~ Tak buang masa untuk menghias anak daranya... Katanya! dan
~ Tak mengundang bahaya. Kang diambiknya klip rambut dan dimasukkan ke dalam
    mulut. Nahas dibuatnya.

En. Hussien memang. ada-ada sahaja bidasannya. Tapi memang betul pun... Ada buruknya. Tapi aku suka tengok baby lain yang ada hiasan di kepala. Bertambah kecomelan tau...

Tak tau haihh! Nak kata apa.

Simbolik cerita : Tak semua bayi suka dihias. Lain orang, lain caranya.


1 comment:

  1. mmg byk kot baby yg rimas bila dihias2 kepalanya.lg2 yg tengah lasak macam alia nie..dh besar sikit nti baru pandai melawa..time tu baru en hussin tau anak dara beliau macam mana.hehe

    ReplyDelete