Assalamu'alaikum... Bila dah ada anak. Macam-macam ilmu dituntut... Walaupun kinek tok (sekarang) dah moden. Petua orang lama ...

Petua elak bayi kembung perut

/
2 Comments


Assalamu'alaikum...

Bila dah ada anak. Macam-macam ilmu dituntut... Walaupun kinek tok (sekarang) dah moden. Petua orang lama pun jangan dilupakan. Contohnya cara ubati selsema bayi. Mujarab tau petua orang lama. Itu pasal selsema.

Bercakap pasal petua. Entri yang aku share kali ni pun pasal petua orang lama gak. Petua elak kembung perut pada bayi. Petua ni aku dapat masa berkampung di hospital time Alia joundice dulu. Nurse yang share kat aku. Tu pun gara-gara ada baby sebelah aku tak henti-henti nangis.Baru sekarang teringat nak share. Teringat tadi lepas bagi Alia mandi. Tu yang laju-laju update. Caranya senang jer. Sapu minyak pada perut bayi pusing ikut arah jam sebanyak 7 kali. Minyak tu... Terpulanglah. Kalau Alia dari lahir sampai sekarang guna vick vaporub. Alhamdulillah! Alia takde pun kembung perut sejak guna petua ni. Tapi... Fiza tambah dengan bacaan selawat ke atas nabi sebanyak 7 kali gak.

Mungkin cara ni dapat membantu para ibu hendaknya. InsyaAllah.

Selamat mencuba!

Wassalam...




ARTIKEL LAIN DI SINI

2 comments:

  1. wah.. thanks sharing fiza... bagus untuk mereka yang ada anak kecil...

    ReplyDelete