Back to Top

19 March 2013

Legakan ulser mulut



Assalamu'alaikum...

Kali ni entri aku tentang ulser mulut. Alhamdulillah! Setakat ni aku tak pernah lagi terkena ulser. Bukan nak riak atau nak menunjuk... Just nak berkongsi di alam maya. Sharing is caring... Right!

Aku ada terbaca dalam majalah iSIHAT tentang cara nak melegakan ulser mulut. Caranya mudah jer... Pada saat mengalami ulser... Cuba makan buah betik. Sebab!... Menurut artikel di majalah iSIHAT... Rasa sakit yang dialami akan hilang selepas memakan buah betik. Sejauh mana kebenarannya... Wallahualam!

Tapi... Selagi tak memudaratkan apa salahnya kita mencuba. Bukannya ubat kan... Sekadar buah... Yang boleh kita makan setiap hari. Lagipun betik baik untuk kesihatan kita.

Aku sebenarnya suka kumpul info-info menarik terutamanya tentang kesihatan dan sekarang ni pulak tentang bayi. Salah satu cara untuk aku ingat that data. Aku share kat blog. InsyaAllah!... Nanti Alia boleh baca bila dah besar.

Diharap info yang sikit ini menjadi pemudah cara dalam menjaga kesihatan kita.

Sekian. Info ringkas dari aku.

Wassalam...


1 comment:

  1. tak prnah tahu plak yg betik ni bagus utk ulser..yg muni tau klu nk hilangkan sakit sapu mentega dekat mulut yg kena ulser tu..mmg pernah praktikkan n ia ternyata berkesan..:)

    ReplyDelete