Assalamualaikum ♥ , Tengok tajuk pun dah tahu... Entri yang aku nak kongsikan kali ini berputar mengenai makanan. Memang pun simple...

~ Lunch hour yang simple giler (^_●)

/
2 Comments


Assalamualaikum ,
Tengok tajuk pun dah tahu... Entri yang aku nak kongsikan kali ini berputar mengenai makanan.

Memang pun simple giler lauk suami isteri kami kali ni... 2 jenis jer. Dasar pemalas kan... Sayur kobis dan ayam goreng jer.

Tapi aku capture gambar ayam goreng jer. Haha... Rasanya ayam goreng aku paling simple  kot. Alang-alang bercakap pasal lauk lunch hour, tetiba aku nak berkongsi tip bagaimana nak buat ayam goreng lembut tapi rangup... Rangupnya kalau dimakan panas-panaslah... 


Rahsianya... Cuma rebus dulu selama lebih kurang 15 minit, lepas tu gaulkan dengan kunyit dan garam secukup rasa dan biarkan selama lebih kurang 15 minit gak sebelum digoreng....

Tip mudah dari aku.

p/s : Encik suami kata dengan tulang2 sekali boleh makan. Ada ke? ekekeke (^_~).





ARTIKEL LAIN DI SINI

2 comments:

  1. woo kena rebus dulu ekk?tak penah plak buat.dasar malam nak cpt je.haha

    ReplyDelete
  2. @Puan Kutu ~ Kalau Fiza, Fiza rebus dulu before goreng... Nak bagi ayam lembut dan sedap bila digoreng garing :)

    ReplyDelete