Assalamualaikum ♥, Alhamdulillah... Sekali lagi aku berpeluang untuk updated  blogku dengan cerita yang baru... Dan lagi entri pasal Ali...

~ Haishh! Dia tak suka dah...

/
5 Comments


Assalamualaikum ♥,
Alhamdulillah... Sekali lagi aku berpeluang untuk updated blogku dengan cerita yang baru... Dan lagi entri pasal Alia. Entri ke berapa entah aku pun tak tau...

Bila perangai semakin mengada-ngada dan sombong bila dah ada gigi... Dia tak suka dah makan biskut beras.




Dulu... Sebelum ada gigi, sampai 4 bungkus dia boleh habiskan dalam satu hari. Sekarang bila diperkenalkan dengan kurma, buah-buahan dan roti potong... Kemain lagi. Siap baling tu... Kalau kita bagi biskut beras kat dia.

Ayah kata apa... "Pandai memilih dah dia yer". Tahu pulak dia nak pilih dan bezakan yang mana sedap yang mana tidak.

Apa-apa pun aku bersyukur... Alia takde masalah lansung pasal nak makan. Mau jer dia makan... Kuat makan sungguh. Tak padan dengan kecik. Moga-moga tabiat makannya berterusan yer... Hari ni Alia makan bubur ayam... Bubur kesukaan Alia. Seawal jam 5 pagi dah masak untuk Alia dan breakfast kami suami isteri.

Lalala... Tetiba jer.

Bukan apa... Esok dah start cuti bersempena dengan tahun baru cina. Lansung tak rancang apa-apa. Nampak gayanya cuti kali ni, kami bertiga duduk bersantai kat rumah jer kot (~_*) buat taik mata. Hehe...

P/s : Biskut beras boleh diberi dengan bayi bermula dari usia bayi 6 bulan.



ARTIKEL LAIN DI SINI

5 comments:

  1. adik saya pun dah xsuka mkn biskut ni .

    ReplyDelete
  2. baguslah alia takde masalah dengan mkn.aiman dulu ssh betul nak makan.smp naik risau sy..penat2 msk bubur makan sedudu dua je.skang dh terlebih makan.hehe..

    ReplyDelete
  3. eloklah kalu bb takder masaalah bab makan ni...biasalah baby, seiring dengan tumbesarannya...dia sendiri pandai memilih menentukan ikut seleranya...itu normal anak oii...

    ReplyDelete