Hola   ♥ Dah pagi dah pun... Still mata tak mengantuk lagi. Ni mesti penangan air kacip fatimah yang kaw-kaw tadi aku minum. Habislah na...

Pendapatnya...

/
10 Comments


Hola 
Dah pagi dah pun... Still mata tak mengantuk lagi. Ni mesti penangan air kacip fatimah yang kaw-kaw tadi aku minum. Habislah nanti. Confirm 200% aku mengantuk.

Tapi takpe... Daripada aku baring sebelah Alia yang dok nyenyak tido, baik aku taip sesuatu. Hurmmm... Monolog orang yang tak reti nak tidur padahal ada jer cara nak kasi mata tido.

Ada ku kesah!... Haha, ayat boleh blah.

Sebenarnya, aku terfikir tentang kata-kata adik aku si empunya blog Prisma Seni. Baru-baru ni [ di sini ] dia ada balik sekejap. Walaupun 2 hari jer, sempat gak lah borak-borak kosong dengan dia dan dia gak ada bagi pendapat pasal blog aku. " Kenapa tak wat tutorial pasal blog? At least nanti, sesiapa antara family yang nak buat blog, just search jer kat blog akak, tak perlu nak buang masa dok taip satu-satu di google".

Wah! Banyak cantik... Ingat senang ke nak buat tutorial, banyak lagi kerja lain. Jawapan dari seorang kakak yang jahat. Terus dia terdiam tanpa berkata apa-apa. Sian pulak tengok dia.

"Hurmmm... Nantilah tengok macam mana, kalau rajin... Nanti lah buat". Tetiba pulak aku berlembut hati.

Sebenarnya aku ada lagi satu blog. Blog tu dulu aku buat adalah untuk rujukan diri sendiri dan orang terdekat jer sebenarnya. Tu pun disebabkan idea adik aku tu lah. Dia malas nak meng'google sebenarnya... Tu yang bagi idea gila tu kat aku... And, now aku biarkan blog tu sepi tanpa sebarang entri baru. Aku bukan rajin sangat pun. fizalinolie.blogspot.com, itulah blog yang aku maksudkan.

Susah nak manage banyak sangat blog. Satu blog ni pun aku kekadang malas nak updated. Cuma bila dah meroyan tu jelah... Idea mencurah-curah seperti air paip di bilik mandi ( Haha! ada ke perumpamaan seperti ini ). Apalagi sampai 5 entri pun boleh buat.

Tapi, bila difikirkan balik... Ada relevan gak idea dia tu. sekurang-kurangnya bawak kebaikan untuk diri aku gak sebenarnya. Yelah! kalau dah boring dengan template, boleh ubah on the sport... Just rujuk jer tutorial kat blog sendiri kan... 

Alia tidur seperti sedang memikirkan sesuatu... Haha
Nantilah aku fikirkan....

Insyaallah! 




ARTIKEL LAIN DI SINI

10 comments:

  1. jgn lupa buat tutorial...senang nk rujuk nt...hehe

    ReplyDelete
  2. @Fendy... Nak buat tutorial mesti rajin main dgn coding. Hehe... Tgklah nanti Fendy. Insyaallah kalau Fiza rajin :)

    ReplyDelete
  3. @:: Mrs.Eady ::... Haha, kebetulan jer tu. tgk mcm lucu jer dia mcm tu, terus tangkap gambar.

    ReplyDelete
  4. @yaya_flanella... Boleh! hehe. Thanks yaya kerana sudi singgah dan follow blog Fiza. keep in touch dear :)

    ReplyDelete
  5. Senangn melihat photo gambar anak kecil yang manis. Salam kenal.

    Sukses selalu
    Salam
    Ejawantah's Blog

    ReplyDelete
  6. blog tuturial pun ok jugak. sekurang kurangnya ada manfaat dari tuto yang kita buat. macam mal, mal ada buat satu blog test untuk test semua tutorial yang mal ceduk kat gugel.. huhu.

    pasal limpahan idea bagai air paip bilik mandi. mal kalau idea mencurah curah, mal tulis siap2 3 4 entry. lepas tu post secara autopost. (perghh panjang pulak komen hehe)

    ReplyDelete
  7. @Indra Kusuma... Thanks yer kerana sudi singgah dan follow blog saya yang ngak brapa ini. Salam kenal jugak ya.

    Keep in touch :)

    ReplyDelete
  8. @Ikhmal Malique... Idea yang bagus. Nantilah Fiza fikirkan yer. Haha. samalah kita, kalau dah banyak sangat entri autopost jelah jawab nyer :)

    ReplyDelete