Hola ♥  Semenjak bergelar ibu... Banyak ilmu yang wajib aku tuntut. Al-maklum jelah first baby , otak zero lagi bercelaru ... ...

Makanan yang sesuai untuk bayi berumur 6 hingga 8 bulan

/
4 Comments




Hola ♥ 

Semenjak bergelar ibu... Banyak ilmu yang wajib aku tuntut. Al-maklum jelah first baby, otak zero lagi bercelaru...

Kekadang huru-hara aku lebih-lebih lagi bila Alia meragam. Tak tau nak buat apa haihhh...  Itu dululah, sekarang dah terror dengan skill memujuk. Hheee...

But... Now, Fiza bukan nak share pasal skill bagai. Tapi Fiza nak share sikit pasal pemakanan bayi. Sejak ada Alia... Aku rajin yang tak berapa nak rajin online... Cari info konon. Alih-alih facebook dan blog gak aku layan. 

Tapi jangan weiii... Anak tetap diutamakan. Hehe... Panjang bebeno mukaddimah aku yer. Ada ku kesah. Ayat boleh belah!

Hurmmm... Nanti kalau aku merapu sampai one page pun monolog aku tak habis. Baik kita berbalik kepada perkara asal. Sonang citer. Korang leh copy info di bawah sebagai rujukan untuk bagi baby makan... ( Ayat orang perasan tak sudah... Berangan! ada ke tidak orang nak baca ye tak).


Sikit jer kan makanan baby umur 6 hingga 8 bulan. kena rajin bagi baby makan... Baru cepat besau. Hehe. Malah, nurse cadangkan bagi baby makan 2 kali sehari.

orait!

Nota kaki : Resepi ni adalah daripada nurse time checkup Alia berusia 6 bulan ari tu. Lupa nak tempek kat blog.


ARTIKEL LAIN DI SINI

4 comments:

  1. waaaa...nice info. boleh laa apply bila sm dah begelar bapa nnt. heheheh :D

    ReplyDelete
  2. @Santan Manis Good idea. Hehe. Semoga cepat2 jadi bapa yer SM. Thanks yer kerana sudi singgah di blog saya :)

    ReplyDelete
  3. hi fiza, hubby fiza orang sarawak ke? rupa dia mcm junior satu sekolah dgn saya...sorry kalau salah orang.

    ReplyDelete
  4. @Mizz Coki Hai Mizz Coki. Ha'ah hubby fiza org sarawak.

    ReplyDelete