Hola ♥ Dah lama rasanya tak buat entri pasal bahasa Melayu Sarawak . So ,  hari ini Fiza selitkan 2 perkataan lagi untuk dikongsika...

I LoVe U dan Pening dalam Bahasa Sarawak

/
7 Comments


Hola

Dah lama rasanya tak buat entri pasal bahasa Melayu Sarawak. So,  hari ini Fiza selitkan 2 perkataan lagi untuk dikongsikan. 

Berdasarkan analisis nuffnang blog Fiza terdapat beberapa perkataan Bahasa Melayu Sarawak yang ingin para pengunjung ketahui... 

Untuk tidak menghampakan carian para pengunjung di blog Fiza... So, hari ini Fiza ingin kongsikan perkataan tersebut iaitu I love u dan pening dalam bahasa Sarawak.


dan Pening dalam bahasa Sarawak disebut Penin.




 Macam mana? Ok tak... Cukup ek 2 perkataan sahaja untuk hari ni. nanti penin pulak kan... Hehe.

Nota kaki : Fiza buat dalam bentuk picture adalah untuk memudahkan rakan blogger save jer. Eh! ada ke yang nak belaja... Perasan! Ada ku kesah... Yang penting ikhlas untuk berkongsi :)


ARTIKEL LAIN DI SINI

7 comments:

  1. follow here.. jom follow afiq juga.. huee

    ReplyDelete
  2. @shafiqabdshukor Jgn penin dulu. Hehe. Thanks yer kerana sudi singgah di blog saya :)

    ReplyDelete
  3. @Afiq Yassin thanks yer afiq kerana sudi singgah dan follow. akan saya terjah blog awak :)

    ReplyDelete
  4. @Afiq Yassin thanks yer afiq kerana sudi singgah dan follow. akan saya terjah blog awak :)

    ReplyDelete
  5. @Puan Kutu Thanks yer muni kerana sayang kamek. kamek pun sayang ktk juak. hehe

    ReplyDelete