Assalamualaikum ^^ Minggu ini merupakan minggu ke-16 kandungan ku. Fuhh!! Semakin hari semakin membesar janin di dalam perutku. Sekarang ...

:: Pengalaman Minggu ke-16 ::

/
13 Comments
Assalamualaikum ^^

Minggu ini merupakan minggu ke-16 kandungan ku. Fuhh!! Semakin hari semakin membesar janin di dalam perutku. Sekarang saiznya sudah meningkat sepanjang 16cm... Aku sungguh gembira. Namun, dalam kegembiraan ada jugak perasaan takut menerjah... Ekeke... Apa tak nyer... First baby lah katakan. Langsung takde pengalaman.

Namun, aku banyak mencari maklumat di google tentang mengandung. Hehehe... Terima kasih Mr. Google.

Sumber gambar : Google Image

Selain itu jugak... Selera makanku semakin pulih... Alhamdulillah. Dulu, minggu pertama hingga minggu ke-12... Selera makanku jatuh merudum sehingga berat badanku menurun secara drastik. Alhamdulillah, kini semakin naik sebanyak 1.5kg... Sekarang berat badanku 45.5kg. Nasib baik. Kalau tak, pasti kena sound dengan nurse.... Sebab berat badan yang menurun tak baik untuk perkembangan bayi di dalam kandungan.

Hurmmm... Sekarang ni gak, aku mulai susah untuk tidur malam dan jugak kekadang mengalami sakit pinggang. Namun, aku cuba sedaya upaya untuk mencari masa untuk tidur dan rehat. Hurmm... Bila melalui pengalaman sebegini... Aku percaya, begitu juga yang ibu kita alami ketika mengandungkan kita. Betapa susahnya mengandung 9 bulan. Sobsobsob.... Tetiba je tersentuh hati ;(

Hakikatnya, itulah antara pengalaman yang ingin aku kongsikan untuk kali ini. Hehehe... Lain kali akan aku khabarkan lagi ok.

Terima kasih kepada yang sudi membaca  =)




ARTIKEL LAIN DI SINI

13 comments:

  1. [blogwalking]
    moga dapat lahirkan baby y sihat.. :)

    ReplyDelete
  2. tahniah kak ! :D
    erm.. susahnyer pregnant.. ni buat makin sayanggg kt my mak ;)

    ReplyDelete
  3. salam kak..
    chii rasa mcm x terlambat lg kan chii nak ucapkan tahniah utk baby ...ke chii da pnh wish sblm ni eh..adeih..nampak sgt da lama x merayau kat sini

    ReplyDelete
  4. xAr : Hai xAr... Thanks yer dan selamat berkenalan =)

    ReplyDelete
  5. Leeya kamelia : Thanks Leeya. Betul tu. Bila mengandung dan merasai kesukarannya... Terasa hati semakin sayang dengan mak... Itulah yang akak rasa sekarang ni.

    ReplyDelete
  6. Chii : Waalaikumsalam Chii... Thanks Chii. Hehehe, akak pun sama lama menyepi dan takde ziarah Chii pun. langsung x update blog pun sebulan yang lepas. Ehehe.

    ReplyDelete
  7. wah rindunya saat itu,itulah pengalaman berharga sbg seorang wanita fiza,semoga selamat semuanya.mkn byk sikit biar baby besar n sihat.hehe..

    ReplyDelete
  8. Puan Kutu : Betul tu Muni. Thanks yer di atas nasihat Muni. Hehe.. Alhamdulillah, skang selera makan dah semakin baik. InsyaAllah Muni =)

    ReplyDelete
  9. Moga baby selamat n sihat hendaknya XD

    ReplyDelete
  10. AKAK !! DH PREGNANT YEA..TAHNIAH2!!
    WAA ANIS PLAK EXCITED LEBIH NI..
    JAGA KESIHATAN YEA AKAK...
    ANIS DOAKAN AKAK N BABY SEHAT =)

    *SOBSS EXCITED SMPAI TEHARU NIHH

    ReplyDelete
  11. Semoga puan akan terus sihat dan anak yang akan dilahirkan itu juga sihat. Tahniah puan :)

    P/s: Maaf lama tak singgah. Kami sangat sibuk tahap dewata raya didunia realiti. Huuuu..

    ReplyDelete
  12. salam kenal..
    semoga baby dan ibu sihat selalu..

    tahniah bakal jadi ibu.

    ReplyDelete
  13. akakkk...hehehee..suker nyer...rupa nyer akak pun berblog erkk...comel nyer blog akak...hope u healthy2 alwayss...muahhh

    ReplyDelete