Back to Top

25 April 2011

:: SUBHANALLAH... KENAPA ENGKAU BERSIKAP BEGITU WAHAI SAYANG ::

Assalamualaikum,

Petang yang dingin membuatkan hatiku menjadi sayu... Bukan kerana kedinginan namun memikirkan sesuatu... 

Kenapakah semua ini terjadi... Kenapa seorang suami sanggup mengasari seorang isteri hanya dek kerana mengejutkannya daripada terus hanyut disubuh hari... Hanyut tanpa mengerjakan solat... 

Tetiba hatiku berasa sedih apabila membaca cerita di MyMetro... Seorang isteri terlantar di hospital gara-gara mengejutkan suaminya untuk mengerjakan solat subuh... 

Tetiba jugak aku teringat akan lagu ini...



kenapa harus berang dan marah... Sedangkan Solat itu wajib... Ya Allah! Kenapalah manusia semakin hari semakin rakus dan alpa...

Ya Allah... Jauhilah hambaMu ini daripada bersifat sedemikian... 


11 comments:

  1. Fuuyooh : Nang teruk.. Pelik ada, kmk rasa org laki ya memang jenis panas baran. Bab ya kedak ya. Apa lah sampe nganuk bini gia gilak. 1 dunia tauk kejahilan.. Hish!

    ReplyDelete
  2. manusia sekarang semakin hilang pedoman..

    ReplyDelete
  3. Faiz : Tu lah yang menyedihkan, sepertinya manusia kian hilang pegangan. Benda kecil pun menjadi besar :(

    ReplyDelete
  4. Tu bukan suami tu. Tu setan namanya. Grrrr.

    ReplyDelete
  5. Miss Tira : Memang... Betul tu. Akak cukup sakit hati kalau ada lelaki sebegini. Geram!!

    ReplyDelete
  6. tadi pun ada terbaca berita ni dalam metro....sanggup suami dia buat macam tu....isyh3x

    ReplyDelete
  7. tadi pun ada terbaca berita ni dalam metro....sanggup suami dia buat macam tu....isyh3x

    ReplyDelete
  8. nahuzubillah min zalik..

    sepatutnya suami tu yang mengejutkan subuh..part kejut dah fail, part mengasari isteri pun fail..

    ReplyDelete
  9. Nabilah : Tu lah kan. kejam sungguh suami tu =(

    ReplyDelete
  10. Tengkorakemas : Bena kata ktk ya. Gine nak memimpin rumahtangga mun gia caranya.

    ReplyDelete