Hola, Selamat pagi dunia... Pagi-pagi lagi sudah bercerita pasal najis... Apa kes? Heehe... Sekali sekala apa salahnya kan...  Hurmm... Ca...

:: NAJIS DIKATAKAN BOM ::

/
12 Comments
Hola,

Selamat pagi dunia... Pagi-pagi lagi sudah bercerita pasal najis... Apa kes? Heehe... Sekali sekala apa salahnya kan... 

Hurmm... Cakap pasal najis... Pagi tadi selepas subuh saya online, biasalah... Hubby takde. Lambat sikit yer nak ke dapur... Ahakss... Jahat kan. 

Nak dijadikan cerita, saya bukak bahagian berita online... Suatu kemestian dan perkara pertama yang akan saya buat sebelum buat benda lain... Hehe.

Salah satu berita online yang saya minat adalah okezone.com, banyak cerita menarik dan pelik dimuatkan di dalam okezone.com. Salah satu topik hari ini yang menarik perhatian saya ialah kisah ' Walah, Kotoran Manusia Dikira Bom... Di mana najis telah dibalutkan dengan kain putih dan ditinggalkan di hadapan pejabat Gabenor... Yang sepertinya berbentuk bom... Dan ini telah menggemparkan penduduk setempat bandar Aceh... Apabila dibuka, ternyata di dalamnya adalah najis yang terlalu busuk... 

Apakah motif sebenarnya kejadian itu? Wallahualam...

Sungguh tidak bermoral manusia yang melakukannya kan... Apalah nak jadi manusia sekarang ini. Semakin maju semakin tidak bertamadun... 



Macam-macam manusia kan...

Malah... Ada jugak manusia yang pandai buang tapi tak reti nak flash... Contohnya, di tandas-tandas awam... terutamanya tandas awam di tempat-tempat terpencil yang tiada penjaga tandas... Sungguh menyedihkan... Kenapa begitu tidak bermoral... 

Sebab tu kalau perjalanan jauh... Saya tak nak minum banyak-banyak... Malas nak singgah kat tandas awam... Serik wooo... Berapa kali dah jumpa alien dalam mangkuk tandas... Cis!!! pengotor sungguh manusia yang meninggalkannya... Padahal air ada jer disediakan...

"Manusia seperti ini sama jer seperti binatang, takde otak untuk berfikir"... Yelah kan... Tengok jer kucing saya si comot... Mana-mana jer dia rasa nak melabur... Di situ lah dia melabur... Pastu ditinggalkan...

Nampaknya tiada bezalah yer manusia dan binatang pada zaman sekarang... 

Subhanallah.





ARTIKEL LAIN DI SINI

12 comments:

  1. sebab ya diciptakan binatang supaya kita dapat bezakan dirik kita ngan binatang.. tapi manusia x guna akal ngan bagus..

    ReplyDelete
  2. Fuuyoh : Betul kata ktk. Tapi manusia rami yang bijak, tapi sik berakal... Malah ada yang berakal pun tapi sik mempraktikkan..

    ReplyDelete
  3. Dah tak ada kerja ke main dengan najis. Geli mendengarnya. Pengotor.

    ReplyDelete
  4. Miss Tira : Tu lah pasal Tira. Memang menggelikan. Apa kejadahnya main ngan najis. Pengotor dan tak berakal :(

    ReplyDelete
  5. yang ni memang pelik... takde abad langsung... takkanlah kat umah sendiri buat macam tue kot ??? takde sivik langsung...

    ReplyDelete
  6. Solo molo : Betul tu. Tu yang Fiza hairan. Mesti kat rumah org seperti ini macam tu jugak kot. Kalau jenis pengotor ni susah. Tak makan saman =)

    ReplyDelete
  7. mmg bab2 alien terapung masa nak melabur ni plg saye bengang sekali..

    ReplyDelete
  8. Faiz : Betul tu... Part yang paling tak suka bila jumpa alien kat mangkuk tandas. Sakit hati betul dibuatnya.

    ReplyDelete
  9. Tak suka pergi tandas awam melainkan tandas masjid atau surau. Kalau nak terkucil sangat, terpaksa tahan sampai balik rumah.

    Kucing Awan pun samalah. Paling teruk adakah patut melepas bawah katil Awan. Tapi, takpalahkan, dah namanya binatang.

    Mereka tu ada akal tapi akal mereka diletak di lutut tu pasal lambat pick-up.

    ReplyDelete
  10. isk geli klu sengaja tinggalkan cadbury pastu tak pandai flash. pengotor amat!

    ReplyDelete
  11. Puan Kutu : Tu lah pasal Muni. Pengotor sungguh. Fiza sangat2 tak suka dgn org seperti ini =(

    ReplyDelete