Hola, Abg Ben wat segmen lagi... Jom, kita pakat ramai-ramai memeriahkan segmen Abg Ben...   Di sini .  Nak join ? Senang jer... cam bias...

BLOG NI AKU RASA PATUT POPULAR LAA ..

/
18 Comments
Hola,


Abg Ben wat segmen lagi... Jom, kita pakat ramai-ramai memeriahkan segmen Abg Ben...  Di siniNak join ? Senang jer... cam biasa.. buat satu entri khas :

  1. Letak header BEN ASHAARI BLOG DONE
  2. Tajuk : BLOG NI AKU RASA PATUT POPULAR LAA .. DONE
  3. Berikan 5 blog yang korang rasa patut popular dan kenapa korang rasa blog tu patut popular. DONE

Kenapa blog mereka patut popular kerana banyak entri mereka yang menarik untuk dikongsikan. Mereka juga friendly dan tidak kedekut berkongsi ilmu. Selain itu, saya merasakan mereka-mereka ini jenis orang yang ikhlas untuk berkawan… Kalau korang nak tahu, terjahlah sendiri blog mereka. Mereka juga punyai banyak idea untuk dikongsikan. Rugi rasanya kalau mereka tidak diketengahkan… Kan…
  1. Pada pendapat korang , apa yang patut dilakukan untuk popularkan sesebuah blog itu ?
For me, apa yang patut dilakukan untuk popularkan sesebuah blog itu ialah pertama ikhlas berkawan… Itu yang penting, kedua… Rajin-rajinlah join dan sokong segmen kengkawan…Joinlah segmen macam Abg Ben buat… Hehehe. Kita nak cari kawan bukan nak cari lawan kan...
  1. Pentingkah populariti sesebuah blog dan kenapa ?
For me, Populariti memang penting untuk sebuah blog. Kenapa? Kerana saya merasakan bahawa seandainya sesuatu blog itu popular… Semangat untuk berblogging semakin kuat, Betul tak?… Dan masa inilah kita berpeluang untuk berdakwah secara santai tapi menarik… Maksud saya tak salahkan kalau kita popular, kita selitkan dengan entri-entri saling mengingati antara satu sama lain… Kita jadikan populariti sebagai advantage untuk mencipta sesuatu yang boleh kita sumbangkan walaupun dalam dunia blog…



ARTIKEL LAIN DI SINI

18 comments:

  1. ehh sy patut popular ker?hehe tq yer fiza,klu ilmu dikongsi bertambah pahala bila org yg baca blog kita berkongsikan dgn org lain..fiza pun best sbb kongsi ilmu tentang bahasa sarawak..btmbah juga pengetahuan sy.ikhlas dlm berkawan penting juga kan.br ukhwah terbina..

    ReplyDelete
  2. terima kasih kak, tok boleh menjadi motivasi buat kamek :)

    moga kak termotivasi juak :)

    ReplyDelete
  3. Hasrul : Sama-sama hasrul. Yup! Mesti bersemangat. Hehe.

    ReplyDelete
  4. Puan Kutu : Mestilah Muni. Yup! Betul kata Muni tu. Takde apa sangat Fiza kongsikan Muni. Hehee.

    ReplyDelete
  5. belogs fofuler nie...

    bilela blog solomolo nak fofuler ek ???
    huwaa....

    ReplyDelete
  6. betul2...bukan senang nak jadi popular kan...:)
    banyak kna usaha...
    saya doakan sume blog yg di listkan tu cepat popular...huhu

    ReplyDelete
  7. Terjah dari blog Abg Ben !
    Salam kenal =)

    ReplyDelete
  8. Memang setuju..sumer blog di atas boleh jadi popular..:)

    ReplyDelete
  9. Isteri yang Comel : orait dear, singgahlah. Hehehe

    Solo Molo : InsyaAllah, awak pun akan popular satu hari nanti yang penting semangat dan usaha.

    Prince : Amin =)

    4k3m : Terjahla dear =)

    Syukri Mohtar : Yes

    Novelgurl : Yup! hehehe.

    ReplyDelete
  10. bakal2 blog yang meletup ni..
    blog ni pun bakal popular jugak..
    gud luck..=)

    ReplyDelete
  11. Nour Akmal : Thanks yer... Semoga kita sama2 berjaya suatu hari kelak. Yang penting berusaha, berdoa dan bertawakal =)

    ReplyDelete
  12. kunjungan balas dari blog kami(pause study skjp)terima kasih . kamu pun apa kurangnya..hehe..teruskan menulis.sauka ayat last tu.berdakwah secara santai..

    ReplyDelete
  13. jom kte tgk blog popular..
    dari blog abg ben..
    singgah blog dekcik..

    http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/blog-ni-aku-rasa-patut-popular-laa.html

    ReplyDelete
  14. blog chii patut popular? xmo la..chii bukan artis pun..hanya sekadar watak kartun yg comel je..ehehe

    pada chii..cukup sekadar ada org2 mcm fizalinolie yang sering kali mewarnai hari2 chii di blog..tu da memadai...

    seronok kan bila kita dpt berkenal2an antara satu sama lain..disamping sharing2 is caring..

    tujuan asal chii masuk sini dulu pun sebab nak blaja bhs s;wak..tp lelama..ati da terpaut plak..opss..nasib baik chii ni gurl :p

    ReplyDelete