Back to Top

15 March 2011

Apa kata kamu tentang CINTA?


Hehehe, Pepagi lagi dah blogwalking... Singgah di blog Cikgu Lieya. Hahaha, tertarik dengan satu segmen yang dia join... Segmen apa kata cinta oleh Al-hakim Huhu, saya pun tertarik, apalagi... jari-jemari ni ketak ketik menaip...Syarat-syarat nak join... Sonang bangat... Hehehe...

1.Buat satu entry tentang apa itu cinta.(tak de limit)
2.Letak banner ni di atas entry anda
3.Letak link entry yang dah dibuat di ruangan komen ini
4.Tag 2 orang rakan anda
5.Tarikh akhir 16.3.2011(cepat!)
6.Entry yang menarik akan di review.


Apa itu Cinta?
Cinta merupakan sesuatu yang mudah untuk diungkapkan tetapi susah untuk digambarkan.  Betapa hebatnya... Anugerah yang Allah berikan kepada hambaNya di muka bumi ini... Alhamdulillah. Namun, kekadang dek kerana cinta yang bertopengkan nafsu dan kepura-puraan... Cinta itu menyakitkan... Wah! berbunga-bunga... Hehehee... Lagiiiiiiii...


Cinta ialah suatu perasaan yang lahir dari hati yang suci untuk mencintai dan dicintai... Apabila Cinta itu datang dan diiringi dengan kalimah keikhlasan, kejujuran, kemaafan, hormat-menghormati dan yang paling penting menerima pasangan dengan seadaanya... Nah! lahirlah cinta hakiki yang dibungai dengan kebahagiaan hati yang suci. Namun, cinta yang saya ungkapkan hanyalah 1 daripada beberapa cinta... Cinta antara manusia dengan manusia... Yang itu saya coretkan... Hehehe... Lagiiiii... Ada lagi....

Bagi saya juga... Cinta itu menjadi teramat indah apabila kita saling melengkapi antara satu sama lain.... Seperti yang saya katakan, menerima pasangan dengan seadanya.... pasti cinta itu menjadi anugerah yang terhebat... Lagiii....


Hurmmm... Nak lagi... Apa kata saya tag 2 orang kawan saya untuk dengar apa pula pendapat mereka... Habislah korang Fuyooh dan Puan Kutu... Hehehe. Jangan marah... Enjoy ur life... Hehee.

Wah! Jiwang pepagi... Hehehe. Kepada suami tercinta... Yang jauh di mata tetapi dekat di hati... Pasti membaca... I love u so much sayang.... :)

5 comments:

  1. pagi2 dah jiwang..hehe..pape pun tahniah cos anda sahut cabaran saya..=)

    ReplyDelete
  2. Thanks Al-hakim... Hehehe,aura positif di pagi hari.. Hehehe.

    ReplyDelete
  3. amboi2 jiwangnya kamo!tq yer tag..Insyallah ptg or mlm sy wat.skang tgh keja..:)

    ReplyDelete
  4. Mestilah jiwang puan... Dek kerana tuntutan kerja terpaksalah memendam rasa... Hehehe, tetiba jerk pepagi blog pula tempat meluah... :)

    ReplyDelete
  5. gud2.. semangat tu penting~

    gud luck.

    ReplyDelete