Universal Diary | salah satu aplikasi yang terdapat di playstore yang aku sukai. Dah lama guna, baru sekarang nak update.  Alham...

Universal Diary

/
0 Comments

Universal Diary | salah satu aplikasi yang terdapat di playstore yang aku sukai. Dah lama guna, baru sekarang nak update. 


Alhamdulillah, semenjak ambik upah mengait barangan baby... Aku memerlukan buku nak buat sedikit rekod order dan hasil jualan. Sambil tu, kena jugak tick tarikh pos out tempahan pelanggan... Supaya takde yang terlepas pandang. Nak guna buku, malas pulak nak bukak satu-satu helaian. Solusinya, zaman dah maju... Carilah aplikasi seperti buku yang memenuhi ciri-ciri yang mana boleh add-on gambar, tick tarikh bagai... Boleh buat catatan panjang berjela, berapa perenggan kita nak... Sambil tu boleh calculate pendapatan sebulan dengan cepat tanpa perlu kira satu per satu... Just key in data... Automatik jumlahnya terpapar. Sangat mudah kan... Dan semuanya terdapat pada aplikasi universal diary.

Selain tu, aku jugak buat draf entri blog menggunakan universal diary. Dah siap draf... Baru copy and paste masuk blog. 

I love this application. 5 bintang aku bagi. Haha...




ARTIKEL LAIN DI SINI

No comments: