Back to Top

31 March 2017

Badan Berangin Satu Badan

10:36:00 AM 1 Comments

Badan berangin satu badan | Lately, aku mengalami badan terasa berangin... Terutamanya bahagian perut, berak pun tak lawas. Tak tahu kenapa? Mungkin selalu sangat kot lewat makan. Jadinya... Perut selalu masuk angin. Huhu...


Bila mendengarkan aku selalu mengadu sakit perut. Encik suami belikan aku ma'ajun petani. Selain buat sauna sendiri di rumah... Aku mengamalkan makan ma'ajun petani sekarang ni. So far, alhamdulillah... Berak dah lawas, badan berangin pun semakin berkurangan. Selalu jarang berkentut... Lately, kemain... Asyik membebaskan karbon monoksida je kerja. Haha...

Lagi satu... Aku suka akan rasa ma'ajun petani ni... Tak sama dengan yang selalu aku beli dengan orang kampung. Bila makan... Rasa nak lagi dibuatnya. Sedap!

Stok ma'ajun petani dah nak habis. Kejap lagi nak try cari online ada tak agen berdekatan yang jual. Hehe...


10 March 2017

Turban knot headband

7:10:00 AM 2 Comments

Turban knot headband | antara produk kait terbaru dari aku. Tak sangka, mula-mula main-main test market di fb... Tak sangka pulak ada yang tersuka tanpa sengaja. Malah ada yang dah repeat order sampai tigaempat kali. Alhamdulillah... Rezeki Allah maha luas dan datang dalam pelbagai bentuk.


That why, right now blog terabai... Plus takde idea nak taip. In Shaa Allah, lepas ni cuba untuk update blog seperti biasa. Rindu sebenarnya. Tapi, nak buat macam mana... Kan!

Untuk turban knot headband ni, fiza jual dengan harga RM10 tidak termasuk postage. Nak order ikut warna sendiri pun boleh. No problemo... Just whatsApp 0138821296. In Shaa Allah, siap paling lama dalam masa 3 hari.

Apa-apa pun salam Jumaat semua :)