Bihun putih paling simple | menu sarapan pagi untuk kami sefamili. Buntu memikirkan nak masak apa, nak-nak stok barang dapur dah nak hab...

Bihun Putih Paling Simple

/
1 Comments

Bihun putih paling simple | menu sarapan pagi untuk kami sefamili. Buntu memikirkan nak masak apa, nak-nak stok barang dapur dah nak habis, yang hanya ada bihun dan tepung. Nak buat cekodok... Lambat nak siap. Apalagi, terus fikir nak masak bihun putih. Bihun paling simple dengan kaedah campakbaling.


Bahan pun sekadar bihun, telur, serbuk lada, cili, bawang putih, meggie secukup rasa dan daun saderi. Kaedah membuatnya... First step... Panaskan minyak, gorengkan bawang putih sehingga naik bau, masukkan telur, bihun dan seterusnya bahan-bahan yang lain. Then, Gaulkan sehingga masak. Sangat mudahkan kan? That why aku kata menu simple untuk tajuk. Hehe...

Walaupun simple, licin jugak pingganmangkuk. Haha.

Alhamdulillah, syukur dengan apa yang ada... Janji perut berisi dan kenyang sebelum memulakan kerja harian. Korang pulak breakfast apa pagi tadi?

#Menusarapanpagi




ARTIKEL LAIN DI SINI

1 comment: