Telur berkuah sos idaman kalbu | antara lain menu kesukaan kami laki bini yang tak pernah tinggal bila mak buat majlis berbuka di rumah...

Telur Berkuah Sos Idaman Kalbu

/
0 Comments

Telur berkuah sos idaman kalbu | antara lain menu kesukaan kami laki bini yang tak pernah tinggal bila mak buat majlis berbuka di rumah. Pada 17 ramadan last week, mak buat majlis berbuka di rumah. Alhamdulillah, ramai jugak tetamu yang datang. Walaupun penat masak sendiri... Tapi sangat berpuas hati bila semua makanan habis. Tak habis pun, tetamu yang balik pasti mak bekalkan tapau. Tak baik membazir right...



Cara membuat telur berkuah sos amatlah mudah. Bahan yang diperlukan pun sikit. Just guna telur rebus, halia, bawang putih, bawang merah, bawang besar, cili, sos dan perasa.

Pertama sekali, kisarkan halia, bawang putih, bawang merah dan cili. Tumiskan hingga naik bau... Masukkan sos. Tumis hingga naik minyak. Masukan bawang besar dan hirisan cili sebagai hiasan. Last sekali masukkan perasa untuk memberi kesedapan kepada menu. Sangat mudah kan. Dah siap... Bolehlah letakkan di atas telur rebus yang telah dikupas.

Alhamdulillah... Resepi paling win dan licin. Apalagi encik suami... Siap tambah nasi. Hehe... Begitulah antara lain cerita ramadan kami yang baru sekarang ada masa nak update... Semuanya dek kerana sibuk membuat kuih raya. In Shaa Allah, ada masa aku akan kongsikan pulak cerita kuih raya kami. Hehe...

Korang dah buat kuih raya?



ARTIKEL LAIN DI SINI

No comments: