MINGGU KE-2 CUTI SEKOLAH | In Shaa Allah... Hari Selasa, kami 4 beranak akan bergerak ke Kuching untuk menziarahi mertua aku. Dah berkel...

Minggu Ke-2 Cuti Sekolah

/
0 Comments

MINGGU KE-2 CUTI SEKOLAH | In Shaa Allah... Hari Selasa, kami 4 beranak akan bergerak ke Kuching untuk menziarahi mertua aku. Dah berkeluarga... Haruslah nomad. Kejap sini, kejap sana... Kena adil. Kalau tak, nanti ada pulak yang berkecil hati. Begitulah adat dah berumahtangga... Banyak hati yang nak kena jaga. Hehe...

Sumber gambar adalah daripada laman seperti yang tertera di dalam gambar

Dalam perancangan, In Shaa Allah... Tengahari kami gerak... Sampai Kuching, encik suami kata nak ajak ke bazar ramadhan Kota Samarahan... Al-maklumlah, dah lama rasanya dia tak merasa nak pegi bazar ramadhan KS. Kalau aku... Memang tak berapa minat nak ke tempat ramai orang... Tak suka berasak-asak. Kalau pergi pun... mesti... Bila dah dapat apa yang dihajati... Terus balik. Takde dah nak merayau tengok itu ini... Lagi bawak budak. Memang taklah. Haha... Nasib baik encik suami memahami.

Rasanya... Cuti kali ni kot kami berpuasa lama sikit di rumah mertua. Selalunya... Seharidua je menyempat berpuasa di Kuching... Selebihnya di rumah mak dan jugak di quarter sekolah. Nak buat lagu mana... Rezeki kerja di tempat orang... Kenalah redha. Tapi... Selagi ada peluang dan ruang... Kami tetap cuba sehabis baik ambik masa untuk jenguk parents kami. In Shaa Allah :)

Ke Kuching kali ni ada jugak plan nak shopping baju raya untuk Alia dan Ain. Part baju kurung atau baju melayu encik suami... In Shaa Allah, on the way siap... Kononnya nak beli T-shirt atau gaun. Tengoklah nanti... Yang mana berkenan. Hehe...

Hurmmm... Merapu tak sudah. Barang tak packing lagi... Malasnya alahai... Begitulah aku. Kalau nak ke mana-mana je, mesti malas nak packing barang. Tak taula kenapa. Kalau packing pun... Mesti duatiga jam sebelum pergi... Baru nak terhegeh-hegeh nak berkemas. Nasib baik naik kereta sendiri... Kalau naik bas ke van. Kena jugak packing awal. Sorry ler... Nak bermalasan Fiza oiii...

Fuh! rasanya entri aku dah 5 perenggan. Before isu lain keluar... Baik aku stop dulu. Nanti aku sambung cerita berpuasa di rumah mertua pulak yer... Di lain entri ok.

Assalamu'alaikum :)



ARTIKEL LAIN DI SINI

No comments: