Cara betul pilih tembikai yang berkualiti dan manis | Satu lagi tips untuk membeli buah yang ingin aku kongsikan. Tengah scroll fb, te...

Cara Pilih Tembikai Yang Berkualiti Dan Manis

/
1 Comments

Cara betul pilih tembikai yang berkualiti dan manis | Satu lagi tips untuk membeli buah yang ingin aku kongsikan. Tengah scroll fb, terjumpa satu info cara bagaimana untuk mengetahui buah tembikai elok ke tidak. Apalagi... tips menarik haruslah di screenshoot untuk disimpan di sini... Atleast, bila lupa boleh rujuk. Terima kasih yer pada yang berkongsi.


Family kami cukup gemar makan tembikai. Bila balik kota samarahan, Kuching... Mestilah memborong. Kat sana murah. 2 biji... RM10 jer. Tapi last week masa bercuti di rumah mertua lupa nak beli. On the way balik... Baru teringat. Bila singgah di rehat dan rawat Sri Aman... Encik suami pun membeli. Dahla kecik... Pakcik tu jual pulak dengan harga mahal. Sebijik 12 hinggit. Mak aiii... Nak makan punya pasal... Belikan jelah. Tapi puas hatilah... Isinya cantik, fresh dan sangat manis.

Alhamdulillah :)



ARTIKEL LAIN DI SINI

1 comment:

  1. Oo..biasanya nieyl doh cina kedai tu yg pilih..sbb x reti nak pilih....

    ReplyDelete