Download jadual waktu imsak dan berbuka puasa 2016 | adalah suatu kemestian bila ramadhan menjelang tiba... Dah tak perlu dah nak print b...

Download Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa 2016

/
0 Comments

Download jadual waktu imsak dan berbuka puasa 2016 | adalah suatu kemestian bila ramadhan menjelang tiba... Dah tak perlu dah nak print bagai. Just download and save je dalam memory handphone. Bila-bila masa boleh refer. So, tak perlulah nak membazir kertas right.

Namun, kebiasaannya jugak... Di kampung kami, setiap surau akan bagi jadual waktu imsak dan berbuka untuk setiap rumah... Walaupun terpampang kat dinding... Jarangla nak tengok. Selalu tengok kat handphone je. Dah terbiasa kan... Bila ada gajet... Semua benda nak save dalam handphone. Betul tak? Hehe...

Kepada orang Sarawak, di sini aku nak kongsikan Url atau link untuk memuatnaik jadual waktu imsak dan berbuka puasa 1437H/2016M bagi negeri Sarawak sebagai rujukan kita bersama.


http://www.islam.gov.my/images/documents/Waktu_Imsak_dan_Berbuka_Puasa_1437H-Sarawak.pdf

Sumber jadual adalah daripada jabatan agama Islam.



ARTIKEL LAIN DI SINI

No comments: