Ayam panggang pemanggang ajaib | Alhamdulillah... Semenjak ada pemanggang ajaib... Aku selalu buat ayam panggang... Dan untuk lunch har...

Ayam Panggang Pemanggang Ajaib

/
1 Comments

Ayam panggang pemanggang ajaib | Alhamdulillah... Semenjak ada pemanggang ajaib... Aku selalu buat ayam panggang... Dan untuk lunch harini, semalam dah plan nak buat ayam panggang... So, dari semalam dah buat perapan ayam... Dan simpan dalam peti sejuk.


Nak buat ayam panggang sedap... Tips dari bonda, kena perap ayam dengan bahan-bahan seperti cili boh, madu, gula melaka, bawang merah, bawang putih, halia dan stok ayam semalaman... Barulah dapat menghasilkan ayam panggang yang lembut dan sedap.

Encik suami yang kononnya tak nak makan tengahari... Akhirnya... Nafsu makannya tertewas. Huhu... Asyik aku saja dipersalahkannya... Hehe... Apa tak nyer... Suami nak diet. Isteri pulak lansung tak membantu... Kasi makan lagi ada. Sabo jelah...

Yang bestnya... Aku sibuk buat ayam panggang. Encik suami dah siap dengan pencicah. Wauuu... Terbaik punya. Terharu bila suami turut membantu. Thanks sayang :)... Tapi sayang... Lupa pulak nak snap pencicah ayam panggang.



ARTIKEL LAIN DI SINI

1 comment:

  1. Sedapnya fiza..lagi juicy ayam panggang ni klu perap lagi lama kan..2 3 hari lg best.hehe..
    Macam dh agak lama tak guna PA kt rumah ni.msk pun dh tak berapa larat.simple2 je..nti pantang memang berguna sgt la PA..hampir setiap hati kot guna

    ReplyDelete