Bingka tepung sukatan cawan mudah dan sedap | resepi terbaru yang harus diletakkan di sini untuk rujukan di hari mendatang. Tak perlulah n...

Bingka Tepung Sukatan Cawan Mudah Dan Sedap

/
0 Comments

Bingka tepung sukatan cawan mudah dan sedap | resepi terbaru yang harus diletakkan di sini untuk rujukan di hari mendatang. Tak perlulah nak banyak kali google. Senang cerita, bila teringin nak buat... Just search je di blog sendiri. Betul tak?

RESEPI BINGKA TEPUNG GANDUM SUKATAN CAWAN
Untuk membuat bingka tepung gandum tersebut, amatlah mudah. Just guna cawan je untuk sukatan bahan.


1 gelas tepung + 1 gelas santan + sebiji telur + sedikit perasa pandan + 2 sudu mentega + 1/2 gelas gula if tak nak manis sangat + Biji bijan

Cara membuatnya pulak. Pukul semua bahan dan bakar lebih kurang 40 minit. Tu kalau bakar di atas dapur gas cara aku. Kalau guna oven... Just agak-agak 30 minit kot. Yang penting kena check selalu supaya masaknya nampak cantik. Bila hampir masak... Taburkan biji bijan di atasnya.

Kalau keluarga lapansembilansepuluh orang macam kami. Aku doublekan semua bahan. Alhamdulillah... Rezeki breakfast pagi ni sungguh sedap. Seriously!. Kalau sendiri tak puji, Siapa lagi nak puji kan. Hahaha....



ARTIKEL LAIN DI SINI

No comments: