Checkup 4 tahun | Cepatnya masa berlalu... Pejam celik, pejam celik. Semalam, umur Nur Qalesya Alia genap 4 tahun. So, pada hari yang s...

Checkup 4 Tahun

/
1 Comments

Checkup 4 tahun | Cepatnya masa berlalu... Pejam celik, pejam celik. Semalam, umur Nur Qalesya Alia genap 4 tahun. So, pada hari yang sama Alia ada temujanji checkup 4 tahun di Klinik. As usual, ceritanya kenalah dikongsikan di sini. Hehe...


Seperti biasa, Ain pun ikut sama dengan ditemani encik suami. Balik dari mengajar kami terus ke klinik. Kena redah hujan yang lebat. Nasib baik ada kereta. Alhamdulillah... Around jam 3 petang, kami dah sampai di klinik. Takde orang lagi. So, kamilah orang pertama. That why, aku suka pergi belah petang. Takde orang sangat. Jadinya, tak sampai 10 minit duduk... Nama Alia pun kena panggil. Masa checkup dengan nurse.

First thing first, kena timbang berat dan ukur ketinggian dulu. Alhamdulillah, berat dan tinggi... Semuanya ideal. Selain tu jugak... Beberapa assesment Alia kena lalui... First, Alia kena tulis apa yang nurse tulis. Alhamdulillah... No problemo, Alia boleh buat. Mengenali bentuk pun... No hal. Cuma... Part bawah atas... Meja. Alia tak fokus... Bawah meja... Nurse tunjuk. Tapi Alia kata atas. Tak dapat nak fokus sangat masa tu... Alia asyik perati sorang baby ni asyik melalak. Huhu... Takpe lah nak... Yang penting nurse kata ok. Tak sekolah lagi, tapi tahu benda-benda asas... Kira oklah tu.

Settle assesment, kami terus balik rumah. Opsss! satu lagi, Alia turut dibekalkan nurse 2 biji pil ubat cacing. Kena makan belah malam. Motif? Jangan tanya aku. Tapi adik kata... Cacing aktif belah malam. So, patut dibunuh belah malam. Then... Menyebabkan ngantuk. Jadi memang sesuailah dimakan pada waktu malam. Akhir sekali... Next checkup 18 Jun 2016. Tak silap next checkup, Alia kena injection. Huhu... Bagaimanalah nanti reaksi dia yer :)


ARTIKEL LAIN DI SINI

1 comment:

  1. Alhamdulillah...
    semoga Alia membesar ngan baik...
    sihat dan bijak.. :)Amin...

    ReplyDelete