Belajar mewarna | antara lain aktiviti yang aku sediakan untuk Alia di rumah. Sepanjang minggu ni memang tak bagi Alia ke luar rumah. H...

Belajar Mewarna

/
2 Comments

Belajar mewarna | antara lain aktiviti yang aku sediakan untuk Alia di rumah. Sepanjang minggu ni memang tak bagi Alia ke luar rumah. Hujan memanjang. Nyamuk pun banyak. Risau jugak dengan isu semasa sekarang ni mengenai virus zika. So, banyak masa kami bertiga di rumah saja... Sementara hubby kerja. Tapi, petang-petang hubby akan bawak kami meronda pusing kampung. So, takdelah bosan sangat.


Berbalik cerita belajar mewarna. Right now, Alia tengah berlatih mewarna dengan cermat. Cermat maksud aku... Bila mewarna... Takdelah nak keluar dari garisan. Even teknik arah mewarna Alia still lintang pukang. Yang tu tak kisahlah... Yang penting tak keluar dari garisan. Rule mewarna pertama yang aku tekankan kat Alia. But takdelah nak paksa-paksa Alia. Alia bukannya dah sekolah pun kan. Mewarna pun ambik masa sampai 2 hari untuk siapkan satu latihan.

Takpelah nak. Berlatih dan berlatih... Pasti boleh. Yang penting buat persiapan dulu, before masuk ke alam persekolahan tu kena ada... Walaupun sikit.



ARTIKEL LAIN DI SINI

2 comments:

  1. Just nak bagi lembutkan jejari dan memahirkan minda inilah salah satu caranya. bagus!

    ReplyDelete