Aiskrim Sumi/Jelly menjadi viral di media sosial | terutamanya di facebook. Sampaikan adik aku pun terjebak untuk mencuba resepi aiskrim...

Aiskrim Sumi/Jelly Menjadi Viral Di Media Sosial

/
1 Comments

Aiskrim Sumi/Jelly menjadi viral di media sosial | terutamanya di facebook. Sampaikan adik aku pun terjebak untuk mencuba resepi aiskrim yang diviralkan tersebut. Siap post gambar lagi di group whatApp family bila dah siap. Begitulah besarnya pengaruh media sosial kepada kehidupan manusia zaman sekarang kan.

That why, kita kena hati-hati berkongsikan sesuatu maklumat. Biar fakta, jangan auta. Silap kongsi, buruk padahnya. Dulu, zaman sekolah rendah... Suka benau beli aiskrim buatan sendiri stail tu. Harga pun murah. Sebatang, 20 sen je. Tapi, sekarang susah jugak nak dapatkan aiskrim sebegitu. Jaranglah orang nak buat untuk dijualkan. Kalau ada pun, just untuk kegunaan sendiri.


RESEPI AISKRIM SUMI/JELLY DIVIRALKAN
Hot resepi menjadi trending sekarang, so nak tak nak... Nak jugak ambik resepi. Mana tau, sindrom rajin datang... Nanti boleh cuba. Betul tak?

3 paket sumi/jelly + 1 tin susu cair + 1 tin susu pekat + 4 tin air dan secubit garam.

Nampak macam sedap kan?



ARTIKEL LAIN DI SINI

1 comment:

  1. ini memang berhantu, sekali makan aiskrim macam ni mesti nak lagi lepas tu :)

    ReplyDelete