Si Hitam yang bermanfaat | Before ni, aku pernah kongsikan tentang kelebihan buah jambu batu right. Kali ni pulak aku nak kongsikan...

Si Hitam Yang Bermanfaat

/
0 Comments


Si Hitam yang bermanfaat | Before ni, aku pernah kongsikan tentang kelebihan buah jambu batu right. Kali ni pulak aku nak kongsikan tentang kelebihan lada hitam.

Manfaat lada hitam, kebaikan lada hitam, kekebihan lada hitam
Sumber gambar daripada google image

Menurut apa yang aku baca di majalah iSIHAT, lada hitam mengandungi piperine yang membantu mencegah pekembangan sel kanser payudara. Selain itu, ia mengandungi vitamin C, A, flavonoid, karoten dan antioksidan yang membantu mengatasi radikal bebas dalam tubuh. Kalau family aku, cukup suka guna lada hitam dalam masakan... Terutamanya untuk membuat ayam masak kicap berlada. Huhu... Menu kesukaan hubby tu. Insya Allah, nanti nak jugak tempek resepi menu ayam masak kicap berlada di sini. Hehe...



ARTIKEL LAIN DI SINI

No comments: