Cara mencuci pakaian putih dengan mudah | Nak jugak try and error, bila dah ramai rakan fb dan para blogger yang menviralkannya. Weekend...

Cara Mencuci Pakaian Putih Dengan Mudah

/
2 Comments

Cara mencuci pakaian putih dengan mudah | Nak jugak try and error, bila dah ramai rakan fb dan para blogger yang menviralkannya.

Weekend lepas mintak tolong hubby belikan sabun wangi. So, dapatlah sabun wangi fruitale color kuning. Tapi... Baru semalam buat projek dan caranya adalah seperti berikut:-


Parutkan sabun fruitale.


Dan setelah diparut... Ia akan kelihatan seperti di atas. Then, rendamkan air panas. Masukkan baju putih. Aku rendam separuh hari dan hasilnya not badlah...

Mungkin mistake aku... Tak sental dulu before cuci dalam mesin basuh. Tapi bolehlah try... Terutamanya pada yang tak suka bau clorox... putihlah jugak baju walaupun tak seputih masa baru beli. Hahaha...



ARTIKEL LAIN DI SINI

2 comments:

  1. Sangat menarik buat kakak
    Ada masa kakak nak cuba ikut - terima kasih banyak:)

    ReplyDelete
  2. bersih jugak ek, ok boleh cuba petua ni

    ReplyDelete