Kenapa ramai followers blog hilang atau unfollow serentak dalam satu masa? Hurmmm... Dalam minggu ni ramai jugak blogger yang update p...

Kenapa Ramai Followers blog hilang Atau Unfollow Serentak Dalam Satu Masa?

/
0 Comments


Kenapa ramai followers blog hilang atau unfollow serentak dalam satu masa? Hurmmm... Dalam minggu ni ramai jugak blogger yang update pasal masalah followers unfollow terlalu ramai dalam masa yang sama. Perasan jugak sebenarnya... Tapi, ingatkan aku saja yang bermasalah sebegitu. Yelah... Kalau blog aku, no wonder ramai yang nak unfollow sebab jarang sangat tak update sejak akhir-akhir ni. Huhu... Daripada 854 followers... Now, tinggal 829.


Walaubagaimana pun, tak silap duatiga hari lepas terbaca di satu blog ni. Lupa pulak nak copy url... Di mana menurut blog tersebut... Kehilangan followers begitu ramai dalam satu masa tu sebenarnya ada sebab... Tak silap... Bermula next year google telah meletakkan syaratlah lebih kurang... Di mana setiap pembaca yang ingin follow sesuatu blog kenalah sign in guna google email sahaja... Selain daripada tu, tak dibenarkan... So, duatiga minggu sejak kebelakangan ni... pihak google telah mengemaskini... So... sesiapa yang sign in guna email lain untuk follow blog... Memang kena hide or remove... That why... Ramai followers blog kita yang nampak seperti unfollow.



ARTIKEL LAIN DI SINI

No comments: