Raya ketiga kembali berkunjung ke rumah sanak-saudara... Seawal jam 9 pagi kami dah bertolak dari rumah... Sebab nak ke rumah saudara ...

Raya Ketiga Punya Cerita

/
0 Comments


Raya ketiga kembali berkunjung ke rumah sanak-saudara... Seawal jam 9 pagi kami dah bertolak dari rumah... Sebab nak ke rumah saudara belah bapak mertua pulak. Rumah pertama kami pergi di jalan Tabuan... Disebabkan dah call sebelum datang... Jadinya, dorang still ada di rumah... Menunggu kedatangan kami. Kami dijamu dengan biskut dan kek lapis. Paling tak boleh lupa... First time jugak aku merasa ribena lemon di rumah dorang. Boleh tahan jugak rasanya.

Lepas tu... Pergi pulak ke kampung Meranik... Tak jauh dari UITM Kota Samarahan. Tapi... Kesiannya, rumah yang nak dikunjung tiada orang. Maybe dorang pun keluar berziarah jugak. At last, kami ke Kampung Muara Tuang before balik. Nasib baik tuan rumah ada... Hehe. Dorang dah tahu dah yang family hubby akan datang raya ketiga. That why, dorang stay kat rumah. Huhu... Kami dijamu pulak dengan air bikarbonat. Nasib baik rumah saudara dekat boleh request mintak air kosong... Nak tahu, Alia tak reti minum air bergas. Aku pun tak minum sebab menyusukan Ain. Takut pulak susu berkurang.

Sebelum zohor kami dah sampai rumah...Alhamdulillah... Rancangan pergi berziarah ke rumah saudara berjalan lancar... Alia dan Ain pun ok je sepanjang berziarah raya rumah saudara.


Then... Raya ketiga jugak umur Nur Ain genap 7 bulan. Alhamdulillah... Insya Allah, ada masa nanti aku share pulak perkembangan baby Nur Ain 7 bulan. Hehe... Oh! Ya, cukuplah gambar Nur Ain jadi penghias entri raya kali ni. Nak snap menu raya rumah saudara... Malu pulak. Kang apa pulak dorang fikir.


ARTIKEL LAIN DI SINI

No comments: