Cara menyekat atau block 'invite game' di FB, entri terbaru dari aku. Kekadang naik rimas jugak tengok banyak sangat notificat...

Cara Menyekat 'Invite Game' Di Facebook Dengan mudah

/
0 Comments


Cara menyekat atau block 'invite game' di FB, entri terbaru dari aku. Kekadang naik rimas jugak tengok banyak sangat notification di handphone... Lebih-lebih lagi notification tentang pelawaan kawan untuk main sesuatu permainan di facebook.

Aku tak layan pun game di facebook. That why... Malas nak layan pelawaan kawan... Dan pagi tadi aku try ubah setting akaun fb aku untuk menyekat 'invite game' dari kawan. Dan caranya adalah seperti berikut:-

First, klik pada Account settings

Kemudian, pilih Apps
Last sekali... Klik off pada platforms

Sangat mudah kan untuk block 'invite game' di facebook. Alhamdulillah... Lepas ni takde lagi dah notification pelawaan bermain game di handphone aku. Dah lama sebenarnya nak setting balik account fb aku. Cuma takde masa nak buat.



ARTIKEL LAIN DI SINI

No comments: