Cara elak gambar, video atau audio dari WhatsApp masuk ke folder galeri handphone . Walaupun tahu yang gallery android aku penuh denga...

Cara Elak Gambar, Video Atau Audio Dari WhatsApp Masuk Ke Folder Galeri Handphone

/
0 Comments


Cara elak gambar, video atau audio dari WhatsApp masuk ke folder galeri handphone. Walaupun tahu yang gallery android aku penuh dengan imej, audio dan video dari WhatsApp... Aku lansung tak peduli.

Now, bila handphone dah slow... Barulah operasi membersih android dijalankan. Sekarang wajib buat... Sebabnya aku update blog 100% guna note aku... Termasuklah nak edit gambar, video dan audio. So, banyak space nak kena guna. 

Salah satu aku buang harini adalah gambar, audio dan video dari whatsApp yang masuk dalam folder galeri. Beratus tau nak kena delete. Jenuh jugak nak kena tunggu operasi membuang semua tu. Dek kerana itu... Barulah nak edit setting whatsApp balik. Bukan susah pun sebenarnya. Penyakit 'M' banyak sangat.



  1. First, klik pada setting whatsApp
  2. Klik pada Chat settings
  3. Then, klik pada Media auto-download
  4. lastly, untick pada image, audio dan video agar ia tidak termuat turun secara automatik.



ARTIKEL LAIN DI SINI

No comments: