Assalamu'alaikum ♥ Resepi coconut shake mudah dan sedap  haruslah ditempek di sini, bila first time buat terus menjadi. Hubby pu...

Resepi Coconut Shake Mudah Dan Sedap

/
1 Comments


Assalamu'alaikum
Resepi coconut shake mudah dan sedap haruslah ditempek di sini, bila first time buat terus menjadi. Hubby pun puji kemain bila dapat merasa coconut shake. Hehe...


Actually, dua hari lepas... Hubby order buah kelapa muda 10 biji dengan pak guard Sekolah rendah Sebemban. Harga sebijik pulak... RM1. Tak tahulah... Mahal ke tidak. Janji hajat nak merasa coconut shake tercapai. 

Dapat pulak gaji harini... Terus beli aiskrim vanila, nata de coco dan coklat rice sebagai hiasan. Biasalah... Dah tahu isterinya suka tempek resepi di blog... Haruslah ada dekorasi sekali-sekala... 

Tak dapat merasa original Klebang Coconut shake yang selalu dok orang canang. Janji sendiri buat... Lagi puas hati.

Walaupun first time buat, nak jugak tempek resepi coconut shake di sini. Mana tahu... Nanti nak repeat buat... Boleh rujuk sini balik.

Ok... Bahan untuk buat coconut shake:-
  1. Susu sejat... If tak nak manis sangat
  2. Ais
  3. Isi dan air kelapa muda
  4. aiskrim vanila
  5. nata de coco dan
  6. coklat rice

Cara menyediakan coconut shake pulak adalah seperti berikut:-
  1. Kisar ais dengan air dan isi kelapa muda.
  2. Masukkan susu
  3. kemudian letakkan aiskrim di atas coconut shake dan hias dengan nata de coco dan coklat rice.
Nyummm... Nyumm... Nyum. Memang marvelous! Walaupun first time buat. Alhamdulillah... Rezeki berbuka harini.



ARTIKEL LAIN DI SINI

1 comment:

  1. ishhh teliur la time pose2...mengancam betul..thnks 4 the resepi!

    ReplyDelete