Back to Top

15 May 2015

OST Slot Akasia Terbaru Dia Isteri Luar Biasa - Lagu Potret Akim & The Majistret



Assalamu'alaikum
OST Dia isteri luar biasa merupakan lagu berjudul Potret oleh Akim & The Majistret. Sudah menjadi fenomena, drama Melayu zaman sekarang seperti filem hindustan. Pastinya mempunyai lagu temanya yang tersendiri.

Sumber dari google image

Actually, aku kurang ilmu bab-bab lagu sebenarnya. Jarangla nak ambik tahu. Bila tengok promo dia isteri luar biasa dengan gimik yang menarik dan berlatar belakangkan lagu yang sedap untuk didengari... Apalagi, aku pun try search di google untuk mencari apakah judul lagu ost dia isteri luar biasa. Siap copy paste lirik lagu pulak tu. Huhu...


Lirik Lagu Potret - Akim & The Majistret

Terangi malamku dengan syair indahmu
Menenun kasih dalam sepi yang terasing
Saat kau pergi, lemasku bila tiadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi

Engkau bagaikan bintang-bintang di angkasa
Hanya mampu melihat kamu yang terbiar
Walaupun sakit, walaupun pedih tak berdaya

Berjalan tenang menghampiri persisiran
Melakar namamu di sisi pasir pantai
Pastinya hilang, tidak rasaku kepadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah

Hati ini tak akan terbahagi

Sampai harus ku pergi
Menuju aku kepadamu jadi satu
Meraih kasih kita

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi 
Sumber Lirik Lagu : Liriklagumuzika  
Insya Allah, kalau berpeluang... Bolehlah tengok nanti. Episod 1 dia isteri luar biasa akan mula ditayangkan pada Isnin ni... 18 Mei 2015, 6:55 petang... Semestinya di tv3.

No comments:

Post a Comment