26 March 2015

TV Jadi Peneman!



Assalamu'alaikum, hai
Mungkin tiada rezeki aku untuk sambung kontrak kerja. Oh ya... Haritu tak menyempat nak bercerita. 3 bulan before aku berenti. Actually aku dapat offer sambungkan kontrak... Tapi disebabkan semakin sarat dan dah dekat nak bersalin... Aku tolak!. Masa dalam pantang... Staff di office ada call offer kerja balik. Tapi aku tolak untuk kedua kali. Huhu... Sapa nak kerja... Baru 20 hari dalam pantang.

Jadinya... Now, aku kembali bergelar surirumah tangga... Jaga anak dan suami 24 hours. Alhamdulillah. Aku tetap bersyukur. Mungkin rezeki untuk dapat kerja tetap makan gaji belum berpihak pada aku. Namun... Sekurang-kurangnya... Alia dan Ain membesar di depan mata.


Bila anak dah tidur. Hubby tak balik dari sekolah lagi. Apalagi... Tv akan jadi peneman. Haha. Haritu... Masa bercuti di rumah mak mertua ada jugak layan sinetron berjudul Aisyah. Bolehlah...

Haha... Sampai sekarang layan. Tu pun kalau ada masa terluang.


3 comments:

  1. Xpela kak...
    yang penting hidup kite sekeluarga bahagia...anak² membesar depan mata kita...
    Singgah petang :)

    ReplyDelete
  2. takpe, rezeki jaga anak pulak lepas ni. seronok bila dapat jaga anak 24/7 kan

    ReplyDelete
  3. Mcm sy lngsung tak kje kak.. Dduk umh jga ank sambil buat bisnes sesikit.. Jd la buat hilangkan stress.. Hee

    ReplyDelete