Assalamu'alaikum, hai ♥ Alhamdulillah... Sekali lagi aku berpeluang untuk terus berkongsi cerita. Walaupun sibuk jaga anak... Ins...

Sentuhan, Ciuman Dan Dakapan Itu Perlu!

/
1 Comments


Assalamu'alaikum, hai
Alhamdulillah... Sekali lagi aku berpeluang untuk terus berkongsi cerita. Walaupun sibuk jaga anak... InsyaAllah, if ada ruang dan peluang... Aku akan sedaya upaya untuk update blog. Biasanya rutin update blog akan aku lakukan masa encik suami dan anak-anak dah tidur.


Bercakap soal anak... Terutamanya bayi. Hakikatnya bukan mudah untuk menjaga bayi sebenarnya. Lebih-lebih lagi pada yang baru pertama kali bergelar ibu... Semua benda pastinya akan try and error... Nak-nak bila bab baby menangis. Mahunya menangis sama kalau tak kena gaya.

Pengalaman dah ada anak dua orang... Dua-dua jenis kuat nangis masa pantang... Mungkin disebabkan rasa panas kesan daripada pengambilan ubat sendayu tinggi kot... Walaubagaimana pun... Itu semua dapat di atasi. Caranya... Apa yang aku buat... Banyakkan berbual dengan baby... Perbanyakkan ciuman dan dakapkan anak ke dada... Menurut para doktor... Bayi akan tenang jika didakapkan ke dada... Tenang apabila mendengar jantung si ibu berdegup.

Alhamdulillah... Sekarang Ain tak merengek lagi. Sangat behave orangnya :)




ARTIKEL LAIN DI SINI

1 comment:

  1. setiap baby tak sama feel walaupun drvperut yg sama.ada yg senang dijaga ada yg tidak.kita sebagai ibu la kena pandai handle.kan fiza?

    ReplyDelete